4 Eylül Kongre Binası

Sivas Müze Müdürlüğü, Sivas Arkeoloji Müzesi, Atatürk ve Kongre Müzesi ve Aşık Veysel Müzesini bünyesinde barındırmaktadır. 4 Eylül 1881 tarihinde Müze-i Hümayun Müdürlüğüne atanan ve Türk Müzecilerinin dönemini başlatan Osman Hamdi Bey’in Vilayet Müzelerine önem verilmesi isteği doğrultusunda, Sivas’ta müzecilik fikri erken gelişmiştir. 1922 yılında başlatılan çalışmalar neticesi, Maarif Vekâleti ve Hars Müdürlüğünce toplanan eserler, Kongre Lisesinde bir araya getirilerek, 1923 yılında, gezilebilir düzeyde bir müze deposu oluşturulmuştur.

Çifte Minare

1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese, süslemeli taç kapısı ve tuğla-çini örgülü iki minaresi ile dikkati çekmektedir. Medresenin mekânı yıkılmış, sadece doğu yönündeki minarelerin bulunduğu asıl cephesi ayakta kalmıştır.

Gemerek Sızır Şelalesi

Gemerek ilçesi, Sızı Kasabası’na 1 km mesafede yer alan Gemerek Sızır Şelalesi, aynı zamanda Çat Ormanları içerisinde, Göksu Çayı üzerinde konumlanıyor. SİT alanı ilan edilip koruma altına alınan Sızır Şelalesi, doğa yürüyüşleri için birebirdir. Sivas halkı tarafından sıklıkla tercih edilen şelale, adeta dinlenme yeridir. Yemyeşil bir alan içerisinde yer alan bu şelaleye, bayılmamak elde değil!

Sicak Cermik Kaplicasi

Sivas Ankara karayolu üzerinde bulunan kaplıca alanı Sivas İli Yıldızeli İlçesi Kalın Beldesi sınırları içinde yer almaktadır. Sivas İl Merkezine 35 km, Yıldızeli İlçesi’ne 15 km uzaklıkta bulunan kaplıca alanına havaalanı ile ulaşımda Sivas İl Merkezine uzaklığı 22 km olan havaalanından yararlanılmaktadır. Demiryolu ulaşımında, Sivas İl Merkezinde bulunan ve kaplıca alanına 30 km mesafedeki tren istasyonu kullanılmaktadır. Sıcak Çermik Kaplıcalarının denizden yüksekliği 1365 m. dir.